Çay yaprakları zamanla havaya maruz kalmaları durumunda oksidasyon sürecine devam eder. Çaylar hava almayan bir kutunun içinde saklansa dahi, kutunun içinde kalan az miktardaki hava ile dahi oksidasyon devam eder, ancak göz ardı edilebilecek bir orandadır.
Çaylar aromasını koruması için ısıdan uzak tutulmalıdır. Isı oksidasyonun gerçekleşmesi ve hızlanmasına öncülük edeceği için, bazı özel çaylar (yeşil, sarı) soğutucularda tutulabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise, soğutucudan çıkarılan çay ambalajının, çay oda sıcaklığına gelene kadar açılmamasıdır.
Güneş ışığı çaya doğrudan geldiğinde çayda ve tadında, metalik bir tat bırakan, bir bozulmaya sebep olacağından, ışıktan uzak tutulmalıdır.
Çay yaprakları bulunduğu ortamdaki tüm kokuları içine çekecektir. Bu yaseminli gibi kokulu ve aromalar çaylar için çok büyük bir avantajdır. Yaseminli yeşil çay üretmek için, çay yaprakları yasemin çiçekleri ile beraber aynı ortamda, yasemin kokusunun içine çekilmesi için, kapalı tutulmaktadır. Aynı zamanda, yakınında hoş olmayan bir koku var ise, çay bu kötü kokuyu da çekecektir. Sonuç olarak çay güçlü kokuların bulunduğu ortamdan uzakta tutulmalıdır.
Çay, neme maruz kaldığında aromasında bozulmalar olup, aroma yoğunluğunu kaybedeceğinden kesinlikle nemden uzak tutulmalıdır. Çayı doğru saklayabilmek için hava almayan bir kutunun içinde saklanmalıdır.